Identiteit & Omgeving, Unieke systeemaanpak wijk, Kennis culturele achtergronden 

Onze visie 

Wij geloven dat de sleutel tot succes in een optimale verbinding met de omgeving ligt. We zoeken daarom zowel op micro- als op macroniveau de samenwerking op.

Ook zien wij dat als iemand uit zijn of haar sociale omgeving optimale steun ontvangt het veranderproces sneller voeten in de aarde krijgt. Denk hierbij aan een plant. Met de juiste temperatuur, licht en vochtigheid groeit een plant heel snel. Als een van deze omgevingsinvloeden er niet of in de verkeerde dosis aanwezig is zie je dat de plant niet goed groeit en zelfs beschadigd raakt.  

Mensen kunnen ook teveel, te weinig of de verkeerde steun krijgen vanuit de omgeving. Wij begeleiden de omgeving hierin dan ook waar mogelijk.

Naast de juiste steun vanuit de omgeving merken wij dat identiteitsontwikkeling op individueel en groepsniveau veel invloed heeft op de geestelijke veerkracht. Hierop willen wij mensen en groepen (denk aan kleine systemen zoals gezinnen maar ook grotere organisaties) verder helpen in hun ontwikkeling. Wij hebben daarvoor een specifieke methodiek ontwikkeld van waaruit wij adviseren, behandelen en begeleiden geven.