Generalistische Basis GGZ 

Psychologische zorg is de afgelopen jaren steeds beter beschikbaar geworden sinds de invoering van de Generalistische Basis GGZ. Hierbij heeft de huisarts een grotere verantwoordelijkheid gekregen op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg. Dit is één van de afspraken om de GGZ betaalbaar te houden.

Met de Generalistische Basiszorg GGZ wordt gestreefd naar een goed, stevig en gevarieerd zorgaanbod dat ingezet kan worden, op de juiste plek, door de juiste persoon, doelmatig en in goede samenhang.

De huisarts heeft een spilfunctie in deze aanpak. Met de invoering van de Basis GGZ kunt u rekenen op een gevarieerd behandelaanbod dat ingedeeld is in 4 producten. De huisarts heeft een spilfunctie in deze aanpak. De psychologen van GGZ plus hebben tot doel de huisartsen te ondersteunen bij de GGZ problematiek in de praktijk. Met de invoering van de Basis GGZ kunt u rekenen op een gevarieerd behandelaanbod dat ingedeeld is in 4 producten.  Kort, Middel, Intensief en Chronisch.

We hebben contracten met alle verzekeraars. U betaalt alleen uw eigen risico  (let wel op wanneer u uw eigen risico zelf hebt verhoogd).

Vanaf januari 2014 bestaat de Generalistische Basis-GGZ uit 4 prestaties: kort (295 behandelminuten), middel (495 behandelminuten), intensief (750 behandelminuten) en chronisch. Er wordt niet in sessies gerekend, maar in 'prestaties'. De prestaties worden vergoed uit de basisverzekering.