Behandeling op locatie (face  to face)

 

De buurtpsycholoog werkt in Leidsche Rijn op de volgende locatie(s) en werkt volgens de coronaregels (zie kopje corona onder praktische informatie). De behandeling kan zowel op locatie plaatsvinden als online. Per persoon zal er gekeken worden wat het beste werkt. 


 

Beeldschermzorg maakt afspreken nog makkelijker!

Beeldzorg verlenen is belangrijker dan ooit. Vanwege de coronacrisis moeten veel behandelingen op afstand worden gedaan. Overstappen op e-Health toepassingen is daarom essentieel. Hoewel we als buurtpsycholoog mensen face to face blijven zien combineren we dit met beeldbellen. Indien er een vermoeden is van corona of corona bij de behandelaar of de client en de klachten zijn mild genoeg dan kan de behandeling voorgezet worden zonder te grote onderbrekingen. Ook vanwege verschillende andere situaties kan de mogelijkheid tot beeldbellen zeer gewenst zijn.  Tevens zijn er qua tijden nog meer mogelijkheden om met uw therapeut af te spreken. De client kan altijd kiezen voor een volledige online behandeling. 

Aan de slag met Beeldbellen 

De buurtpsycholoog maakt ondermeer gebruik van therapieland voor beeldbellen. Via Therapieland is het mogelijk om te beeldbellen zodat u op afstand gesprekken kunt voeren met uw behandelaar. Het beeldbellen is geheel beveiligd. Uw behandelaar legt u uit wat er moet gebeuren om te kunnen beeldbellen via therapieland. De meeste computers en ipads, tablets en smartphones zijn geschikt om mee te beeldbellen via therapieland. 

Heeft vragen? Neem dan contact met ons op via info@therapieland.nl of 020-7712848. 


Telefonische consulten


Uiteraard is het ook mogelijk om telefonisch behandeld te worden. Het kan een alternatief zijn voor gesprekken op locatie als er sprake is van ziekte of een ander probleem. Niet iedereen is ook in het bezit van een goede computer of tablet om te kunnen beeldbellen. Sommige mensen vinden het echter ook gewoon fijner of minder afleidend om een gesprek aan de telefoon te hebben. Niet alle behandelingen zijn mogelijk aan de telefoon. Dat is echter ook niet altijd nodig en is therapie via de telefoon zeer helpend. Het kan zelfs zo zijn dat het idee dat de therapie telefonisch plaats mag vinden drempelverlagend kan zijn om hulp te zoeken.